Creşterea pe piaţa de smarthpone-uri va fi de 19,3% anul acesta, iar în 2018 va fi undeva la 6,2%, preţurile urmând să se reducă semnificativ pe măsură ce tot mai multe aparate vor fi livrate către China şi alte ţări în curs de dezvoltare.

Această estimare a celor de la IDC întăreşte părerile analiştilor de pe Wall Street, care consideră că explozia pe care a cunoscut-o piaţa odată cu lansarea Apple iPhone în 2007 se stinge încet, cel puţin în SUA şi în alte ţări dezvoltate.

Anul trecut piaţa de telefoane inteligente a crescut cu 39,2%, livrările depăşind pentru prima dată pragul de un miliard de unităţi.

IDC notează că pieţele mature au ajuns la saturaţie. Creşterea pieţei de smartphone-uri în America de Nord şi Europa va fi de o singură cifră, conform IDC. Producătorii se concentrează în special pe piaţa chineză unde consumatori trec de la telefoanele cu butoane la aparate inteligente care costă sub 300 de dolari.  

Preţul mediu al telefoanelor inteligente a fost anul trecut de 335 dolari, iar în 2018 va scădea la 260 de dolari, conform IDC.

Te-ar putea interesa și: