Conform unui studiu realizat de compania de concultanta Cambashi, valoarea pietei de aplicatii software pentru inginerie pentru piata din Europa Centrala a crescut cu 11% in 2007, pana la 185 milioane euro.

Reprezentantii Cambashi au declarat ca pana in 2010 valoarea pietei de profil din regiune va inainta pana la 265 milioane euro. “Astazi, Europa Centrala reprezinta o piata mult mai dinamica decat Europa in ansamblul sau” a declarat Peter Thorne, directorul companiei de consultanta.

Compania estimeaza ca Polonia are cea mai dezvoltata piata de aplicatii software pentru inginerie din Europa Centrala, piata ce a ajuns anul trecut la o valoare de 78 milioane euro, in crestere cu 15% fata de anul precedent. Polonia aloca anual un procent de 36% din cheltuielile anuale ale tarii in dezvoltarea aplicatiilor software pentru inginerie.

Republica Ceha este cea de-a doua piata de profil, ca marime, din Europa de Est, cu o valoare de 67 milioane euro. Ungaria are o piata de aplicatii software pentru inginerie in valoare de 15 milioane euro.

Sursa: BBJ