Piața criptomonedelor este în continuare afectată. Bitcoin nu și-a revenit nici acum

Criptoactivul a început săptămâna tranzacționându-se sub 49.000 de dolari și, în ciuda faptului că a urcat la peste 51.000 de dolari marți, nu a reusit să își mențină valoarea peste nivelul de 50.000 de dolari pentru restul săptămânii.

Vineri, BTC s-a tranzacționat până la 46.805 dolari, dar de atunci a recuperat ceva teren și se tranzacționează acum la peste 48.600 dolari.

Între timp, Ether a înregistrat creșteri la începutul săptămânii, ajungând joi la peste 4.400 de dolari în anumite momente. Dar perioadele de tranzacționare mai slabe au dus la scăderea ETH în weekend, ajungând sâmbătă la minimul săptămânii de 3.825 de dolari.

În ciuda unei scurte reveniri la peste 4.100 de dolari la sfârșitul zilei de duminică, ETH se tranzacționează în prezent cu puțin sub 4.000 de dolari.

WhatsApp va permite plățile în criptoactive

WhatsApp testează plățile cu criptomonede în aplicație prin intermediul portofelului Novi. Firma deținută de Meta (fostă Facebook) deschide un program pilot pentru un număr limitat de utilizatori din SUA.

Cei înscriși în perioada de testare vor putea trimite și primi dolari Pax (USDP) – o monedă de tip stablecoin legată de dolarul american.

Meta spune însă că, de îndată ce criptomoneda sa internă, Diem, care a suferit ani de zile din cauza autorităților de reglementare, va fi aprobată, aceasta va înlocui USDP în cadrul testului.

Directorul executiv al Novi, Stephane Kasriel, a comentat: „Suntem încă foarte devreme în călătoria noastră pilot Novi, așa că am luat decizia de a testa acest nou punct de intrare într-o singură țară pentru început și vom căuta să îl extindem după ce vom afla de la utilizatori ce părere au despre această nouă experiență.”

În prezent, nu există nicio indicație cu privire la momentul în care proiectul ar putea fi extins în alte regiuni sau dacă alte criptoactive, cum ar fi bitcoin sau ether, vor deveni disponibile pentru utilizatorii WhatsApp.

Ubisoft va introduce NFT-uri în jocurile sale

Gigantul Ubisoft, unul dintre cei mai mari producători de jocuri video, a anunțat că va introduce NFT-uri în jocurile sale, cu obiecte de colecție unice în lumile respective, ce vor fi implementate în jocuri precum Ghost Recon Breakpoint.

Ubisoft spune că este primul editor din lume care oferă NFT-uri care pot fi jucate intr-un joc AAA. Jucătorii vor putea colecta și folosi NFT-urile, a căror lansare a început joi.

Compania spune că nu ar trebui să existe preocupări legate de mediu în jurul token-urilor și că acestea sunt „eficiente din punct de vedere energetic” și folosesc blockchain-ul Tezos, unul „sustenabil din punct de vedere ecologic”.

Proiectul, numit Ubisoft Quartz, va permite jucătorilor să cumpere și să vândă NFT-urile lor, numite „Digits”, în afara ecosistemului Ubisoft. NFT-urile vor fi stocate pe blockchain-ul Tezos.

Cumpărăm zboruri cu SHIB

Site-ul de călătorii Travala a anunțat că va accepta acum token-uri Shiba Inu (SHIB) pentru rezervări.

Această decizie a fost luată după ce compania a organizat un vot online, pe care l-a numit „token battle”, pentru a decide dacă SHIB sau FLOKI ar trebui să fie lansat pe website. SHIB a totalizat peste 3,4 milioane de voturi, față de 1,5 milioane de voturi pentru FLOKI.

În urma rezultatelor, clienții pot acum să rezerve zboruri, hoteluri și pachete de călătorie folosind SHIB. Potrivit Travala, 82% dintre rezervările sale din noiembrie au fost făcute cu ajutorul criptomonedelor.