Pfizer va oferi acţionarilor Medivation un preţ de 81,50 dolari, în numerar, pentru fiecare titlu pe care îl deţin, ceea ce reprezintă o primă de 21,35% faţă de cotaţia de 67,16 dolari înregistrată vineri seară de acţiunile Medivation la Bursa de la New York, scrie Agerpres.

Consiliile de Administraţie ale celor două companii au aprobat tranzacţia, pe care speră să o încheie până finele anului, în funcţie de obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare. 

Pentru Pfizer această achiziţie va permite grupului să deţină o poziţie de lider pe piaţa oncologiei. Odată cu preluarea Medivation, Pfizer preia şi medicamentul său vedetă Xtandi, un tratament împotriva cancerului de prostată care potrivit analiştilor va genera vânzări anuale de 1,33 miliarde de dolari până în 2020, precum şi a unui alt tip de tratament împotriva cancerului care în prezent este în curs de dezvoltare. 

Anterior, Reuters informa că alte patru companii s-au arătat interesate de Medivation, companie cu sediul la San Francisco, printre care Sanofi şi Merck & Co. În primăvara acestui an, grupul francez Sanofi a făcut o primă ofertă de preluare a Medivation pentru aproximativ 9,3 miliarde de dolari, ofertă pe care a majorat-o, fără succes, în luna iulie la 10 miliarde de dolari.