Va fi un an excelent pentru gigantul american Pfizer, graţie vânzărilor de vaccinuri anti-COVID-19!

Încasări de peste 35 miliarde dolari pentru Pfizer, graţie vaccinului dezvoltat împotriva COVID

Compania farmaceutică şi-a îmbunătăţit, pentru a treia oară în acest an, estimările privind vânzările de vaccinuri în anul 2021. Se vorbeşte acum de 36 de miliarde de dolari, o creştere cu 7,5% faţă de previziunile anterioare, potrivit agenţiei Reuters.

În luna iulie a acestui an, Pfizer estima încasări de 33,5 miliarde din vânzarea de vaccinuri, un plus de 28,8% faţă de estimările din luna mai.

Cea mai nouă estimare în creştere vine ca urmare a acordurile semnate cu multe ţări de pe întreg mapamondul pentru dozele booster, dar şi în urma aprobărilor primite pentru folosirea vaccinului Pfizer la copii.

Pfizer şi partenerul german BioNTech şi-au majorat obiectivele de producţie, revizuindu-şi în paralel şi veniturile potenţiale, pe măsură ce a crescut cererea pentru vaccinul dezvoltat în comun.

Unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de 172 de ani a Pfizer

În 2021, Pfizer speră că va livra circa 2,3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID, din cele aproximativ 3 miliarde de doze pe care se aşteaptă să le producă.

Vaccinul anti-COVID al Pfizer a devenit unul dintre cele mai bine vândute produse din istoria de 172 de ani a companiei, alăturându-se astfel altor produse renumite din portofoliu, precum Xanax sau Viagra.

Pfizer împarte în mod egal cheltuieile şi profiturile generate de vânzarea de vaccinuri dezvoltate împotriva noului coronavirus cu partenerul german BioNTech.

Vaccinul Pfizer-BioNTech este unul dintre cele mai eficiente din întreaga lume împotriva COVID-19, având o eficacitate de 95%.

Puţin peste 750.000 de noi doze Pfizer au ajuns luni, 1 noiembrie, în România

Duminică, autorităţile din România anunţau că o nouă tranşă de vaccin Pfizer-BioNTech, care constă în 751.140 doze, ajunge luni în ţară.

Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană şi au ajuns pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

„Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, potrivit comunicatului CNCAV.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 193.050 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 5.850 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 216.450 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 152.100 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 140.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 43.290 doze.

Până la acest moment, România a recepţionat 13.981.949 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 9.481.171 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.