În cadrul acordului, Peugeot va primi un dividend special de 100 milioane de euro. Un acord final va depinde de obţinerea aprobărilor de reglementare, iar cele două părţi intenţionează să încheie tranzacţia până la finele anului, a declarat purtătorul de cuvânt al Peugot, Jean-Baptiste Mounier.
‘Graţie acestei tranzacţii, Gefco îşi va extinde acoperirea geografică în China, India şi America Latină şi de asemenea îşi va accelera creşterea în Europa Centrală şi de Est, în special în Rusia’, a informat Peugeot într-un comunicat.
Gefco are 10.300 de angajaţi şi transportă automobile Peugeot şi Citroen în întreaga lume. Anul trecut Gefco a realizat vânzări de 3,8 miliarde de euro. Pe lista clienţilor Gefco se mai regăsesc BMW, Ford, Dacia, L’Oreal şi Royal Philips Electronics NV. Industria auto este responsabilă pentru 60% din veniturile Gefco.
Peugeot a decis să-şi vândă pachetul majoritar de acţiuni la cea mai profitabilă divizie a sa pentru a-şi consolida finanţele. Recent cel mai mare constructor auto francez a anunţat că are de gând să elimine 8.000 de locuri de muncă şi să închidă o uzină din apropiere de Paris în condiţiile în care se confruntă cu o scădere a vânzărilor pe piaţa auto europeană.
Sursa: Agerpres