Peugeot Citroen are o uzină de asamblare în oraşul Trnava, vestul Slovaciei, unde produce modele Peugeot 207 şi Citroen C3 Picasso. Grupul francez se aşteaptă ca în acest an producţia uzinei sale din Slovacia să rămână în apropiere de nivelul de 215.000 de unităţi înregistrat în 2011.

"Cererea pentru noi autoturisme în Europa continuă să scadă. Tendinţa de scădere a vânzărilor s-a tradus în reduceri de producţie la mai mulţi constructori", a anunţat PSA Slovakia într-un comunicat.

Industria auto este un sector important al economiei Slovaciei, ţară unde pe lângă PSA mai au uzine de asamblare şi constructorii Volkswagen şi Kia Motors Corp. Orice reducere a producţiei în acest sector ar putea avea un efect semnificativ asupra performanţelor economiei slovace, care potrivit estimărilor autorităţilor de la Bratislava ar urma să încetinească la 2,1% în 2013 de la 2,5% în 2012.

La fel ca şi alţi constructori auto, PSA Peugeot Citroen SA a fost afectat de scăderea vânzărilor pe pieţele lovite de austeritate din Europa. Ca reacţie, PSA a anunţat că va elimina 10.000 de locuri de muncă şi va închide o uzină din Franţa.
Sursa: Agerpres