Petrolul dă semne că nu se va opri curând. După mai multe zile în care cotațiile au fost în usoară creștere, țițeiul a coborât brusc din nou. Țițeiul Brent cu livrare în luna februarie era tranzacționat în această dimineață la ora 8,05 ora României, cu 48,53 dolari pe baril.

Ultima scădere semnificativă s-a înregistrat luni dimineață, când cotațiile au scăzut brusc după ce s-au ajunţat rezultatele alegerilor din Grecia, care au consemnat victoria Syriza în alegerile parlamentare din Grecia. Atunci petrolul WTI a coborât sub 45 de dolari, fiind cotat la 44,86 de dolari barilul.

Cotaţiile petrolului vor continua să scadă şi ar putea atinge 30 dolari/baril, potrivit Goldman Sachs. Opinia şefului holdingului bancar contrastează cu estimările OPEC, potrivit căreia preţul ţiţeiului ar putea depăşi 200 dolari/baril în lipsa investiţiilor pentru susţinerea producţiei.

Preşedintele Goldman Sachs, Gary Cohn a estimat într-un interviu pentru CNBC că preţul petrolului ar putea coborî până la 30 dolari/baril, însă nu a oferit un interval de timp pentru această prognoză, relatează Bloomberg.

Banca Goldman Sachs a redus în ianuarie estimarea privind preţul petrolului Brent pentru acest trimestru, de la 80 dolari/baril la 42 de dolari/baril.