”Ce e mai important pentru judeţul Sibiu, DN7C Transfăgărăşanul. (…) Sunt o serie de lucrări şi acolo. Transfăgărăşanul solicită lucrări mai ample un puţin, lucrări de protecţie împotriva avalanşelor, care ar putea ca Transfăgărăşanul să nu mai stea deschis numai patru luni pe an şi să fie deschis mult mai mult timp”, a declarat ministrul Dan Şova.

Potrivit reprezentanţilor de la Regionala Braşov a CNADR, din 1 iunie, o firmă de construcţii din Portugalia va începe lucrările de modernizare a Transfăgărăşanului, care vor dura patru ani şi vor costa 67 de milioane de lei.

Cele mai importante modernizări care se vor face Transfăgărăşanului, vor fi reparaţia şi construcţia de copertine speciale, peste care vor putea să cadă avalanşele, fără să pună în pericol şoferii care vor rula chiar şi iarna pe acest drum. Tocmai din cauza avalanşelor de zăpadă şi de pietre, constructorii portughezi nu vor putea lucra decât şase luni pe an, începând din 1 iunie 2014.

Din 1 iunie, şoferii care vor circula pe Transfăgărăşan, vor rula cu restricţii de viteză, în aşa fel încât şi constructorii să poată să lucreze, conform CNADR. ”Noi sperăm că se va închide Transfăgărăşanul maxim trei luni pe an”, au concluzionat reprezentanţii CNADR, vineri, la Sibiu, referindu-se la circulaţia pe Transfăgărăşan începând cu 2018. (Sursa: Agerpres)