Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă reaminteşte că angajatorii că pot primi lunar, timp de un an, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă (în prezent 500 lei) dacă încadrează în muncă pe perioadă nederminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale.

De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condiţiile de acordare a pensiei, beneficiază lunar pe perioada angajării de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

Pentru a beneficia de aceste subvenţii acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj este necesar ca şomerii încadraţi să fie înregistraţi în baza de date a ANOFM şi ca raporturile de muncă să fie menţinute cel puţin 18 luni.

Prin aplicarea instrumentelor de mediere a muncii oferite de ANOFM, până la sfârşitul lunii august 2015, au fost ocupate 77.336 persoane peste 45 de ani şi 21.554 persoane peste 55 de ani. AGERPRES