Hotelul de lux din insula Indonesia a întrecut chiar şi The Brando, o staţiune insulară pe care a ales-o familia Obama pentru a-şi petrece vacanţa.

Hotelul Nihi a fost creat de Chris Burch, cunoscut pentru înfiinţarea mai multor brand-uri din comerţ cunoscute la nivel internaţional, C. Wonder and Tory Burch. Alături de James McBride, aceştia au cumpărat un hostel de pe insula Sumba din Indonesia şi au investit 30 de milioane de dolari pentru a-l renova, după care i-au făcut inaugurarea în anul 2015 ca un hotel de 5 stele.

„Am cumpărat această insulă pentru copiii mei, ca o bucată din ceva pe care sper s-o adaug comunităţii. Când  sunteţi într-un loc unde culorile sunt aţât de frumoase, puteţi face lucruri pe care nu le faceţi în altă parte: să construiţi un spa sub cascadă, să vă plimbaţi în locuri pe unde nimeni nu s-a mai plimbat şi să aveţi un majordom în fiecare cameră.”, a declarat Burch într-un interviu în anul 2015.

Hotelul are 27 de vile private, devenind în scurt timp cel mai mare angajator de pe insulă. O parte din profituri sunt alocate pentru Fundaţia Sumba, care finanţează proiecte pentru comunitatea locală. Bazinele vilelor au au vedere spre Oceanul Indian. Stațiunea oferă proceduri de spa, lecții de surfing, excursii la cascadele din apropiere.

Preţul pentru o vilă cu un dormitor este de 750 de dolari pe noapte în sezonul mai puţin popular. Vila care aparține fondatorului și care este disponibilă și pentru oaspeți costă în jur de 14 mii de dolari pe noapte, de-a lungul anului.