Bucureştenii pot alege în această perioadă un loc de muncă dintre cele 609 posturi puse la dispoziţie de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, cu 109 mai puţine faţă de săptămâna trecută.
Potrivit datelor AMOFM, la data de 23 noiembrie, dintre cele 460 de locuri de muncă disponibile pentru muncitorii calificaţi, cele mai multe (119) sunt pentru operatori confecţioneri în industria de îmbrăcăminte – ţesături, tricotaje şi materiale sintetice, agenţi de securitate (58), dar şi pentru lucrători comerciali (29) şi coafor, frizer şi manichiurist – câte 30.
Pentru absolvenţii de studii medii, AMOFM Bucureşti a înregistrat 65 locuri vacante, cele mai multe cereri din partea angajatorilor fiind pentru casieri (10), reprezentanţi medicali şi operatori vânzări prin telefon – câte patru. Pentru agenţii de asigurare şi modelier confecţii sunt disponibile doar câte trei posturi.
Un număr de 46 de locuri de muncă sunt disponibile pentru şomerii cu studii superioare între care se află câte trei pentru inspector de specialitate administraţie publică şi manager de operaţiuni/produs.
Pentru muncitorii necalificaţi, AMOFM Bucureşti oferă 35 de posturi libere, între care şase pentru paznici, patru pentru garderobier şi trei pentru cantaragii. Pentru spargerea şi tăierea materialelor de construcţii sunt căutaţi 10 muncitori necalificaţi.