Mai mult de jumătate dintre proprietarii de autovehicule deţin un contract de asigurare auto facultativă (CASCO), circa 75% dintre aceştia încheind poliţa din proprie iniţiativă, potrivit datelor unui sondaj realizat de Mednet Marketing Research Center în februarie 2010.

„Din numărul persoanelor intervievate, 60,6% deţin în proprietate un autovehicul, iar sub 4% dintre aceştia au mai multe maşini. Din numărul de proprietari de autovehicule, 54,9% au încheiată o poliţă facultativă, circa 75% din proprie iniţiativă”, a declarat, miercuri, la un eveniment organizat de MediaXprimm, directorul general al Mednet Marketing Research Center, Lăcrămioara Voinea.

Ea a adăugat că deţinătorii de poliţe CASCO sunt bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 34-47 ani, căsătoriţi, cu unu sau 2 copii.

„Aceştia au studii superioare şi lucrează într-o companie privată. Principalele surse de informare despre asigurări sunt Internetul, discuţiile cu prietenii, colegii şi brokerii de asigurări”, a spus Voinea.

Sondajul Mednet a evidenţiat că poliţa CASCO ocupă locul doi în topul necesităţii unui contract de asigurare, după cel pentru locuinţă.

„Rezultatele sondajului au mai scos în evidenţă faptul că 51,8% dintre respondenţi intenţionează să contractaze o poliţă CASCO sau să o reînnoiască”, a spus reprezentantul Mednet.

În aprilie 2009, Mednet a realizat un sondaj în domeniul asigurărilor, a cărui marjă de eroare a fost de ± 3,46% în Bucureşti şi de ±3,45% în localităţile cu peste 100.000 de locuitori.

Populaţia ţintă a vizat persoane adulte, cu vârsta cuprinsă între 22 şi 65 de ani.

Din numărul celor intervievaţi în aprilie 2009, Mednet a selectat un număr de 30 de respondenţi care deţineau o poliţă CASCO sau intenţionau să o contracteze.

Cifrele prezentate de Voinea au fost obţinute în urma unui sondaj derulat de Mednet în perioada 1-15 februarie.

SURSA: Mediafax