Potrivit secretarului filialei Agrostar din Colibaşi, Adrian Măhălean, agricultorii se plâng de faptul că nu au fost acordate despăgubiri în urma pagubelor produse de grindină pentru circa 44 de fermieri din judeţul Giurgiu.

De asemenea, aceştia acuză că nu se respectă legea pieţelor, respectiv că spaţiul dedicat producătorilor, 40% din piaţă, este ocupat de comercianţi. Protestul urmează să se încheie la ora 16.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat marţi, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii fermierilor, că nu a fost informat despre acţiunile de protest din faţa ministerului, considerând că înainte de orice protest trebuie să existe discuţii între cele două părţi.

'Nu ştiu nimic despre acest protest. Eu i-am avut în sală (întâlnirea cu fermierii de la minister – n.r.) pe reprezentanţi ai crescătorilor de ovine, chiar şi vicepreşedintele Romovis a fost în sală, dar nu am fost informat în legătură cu acest protest. Nu ştiu nimic. Cred însă că înainte de a face un protest, trebuie să discuţi', a spus Daniel Constantin.

Nu în ultimul rând, şeful MADR a afirmat că va fi deschis oricăror probleme pertinente, însă deocamdată nu a primit nicio solicitare de a negocia cu reprezentanţii agricultorilor. AGERPRES