O nouă sesiune de finanţare în acest sens va fi organizată în perioada 10-25 iulie 2014, iar potrivit Ghidului de Finanţare publicat în Monitorul Oficial reprezentanţii societăţii civile pot depune proiecte în valoare maximă de un milion de lei. În plus, aceştia pot beneficia de finanţare nerambursabilă de 90% din valoarea proiectelor.

“Trebuie să învăţăm să respectăm mediul, să colectăm deşeurile selectiv, să economisim resurse naturale, să reciclăm! Statele europene care astăzi pot spune că au atins acest deziderat au investit constant în educaţia populaţiei lor”, afirmă Attila Korodi, ministrul MMSC.

Acesta a adăugat că “programul este dedicat ONG-urilor, în calitatea lor de parteneri sociali stabili ai Ministerului Mediului şi parteneri de dialog în elaborarea unor politici de mediu funcţionale”.

Conform MMSC, solicitanţii pot accesa Programul începând cu data 10 iulie 2014, până la 25 iulie. Un solicitant poate depune un singur proiect, iar pentru intrarea în etapa de evaluare dosarele trebuie depuse la sediul AFM şi întocmite conform Ghidului de Finanţare.

Sursa: Agerpres