Evenimentul va fi gratuit pentru toţi participanţii, a declarat pentru Agerpres Ekaterina Iordanova, de la Centrul de sprijinire a întreprinderilor mici şi mijlocii, membru al reţelei Enterprise Europe Network.

La forum s-au înscris 11 societăţi din România, în special turoperatori. Fiecare participant va putea să se întâlnească cu până la 15 companii din ţara vecină. Au fost programate peste 230 întâlniri bilaterale între societăţile bulgare şi române, fiecare dintre acestea urmând să dureze 30 de minute. Dna Iordanova a spus că formatul este foarte atractiv pentru întreprinzători, deoarece le permite să stabilească contacte directe cu colegii lor de peste Dunăre. Limba de lucru va fi engleza.

Românii au fost cel mai mare grup de turişti străini care au vizitat Bulgaria în anul 2011, a anunţat recent ministrul-adjunct bulgar al economiei şi turismului Ivo Marinov. Anul trecut, Bulgaria a fost vizitată de aproape un milion de români. Unul din patru sau cinci turişti străini care vin în Bulgaria este român, a spus Marinov. În ciuda crizei, în 2011 numărul turiştilor din România a crescut cu 4,6% în comparaţie cu 2010 şi cu circa 10% faţă de 2009.