Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 2 – 9 aprilie, "Poliţia Română a continuat acţiunile preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică înaintea Sfintelor Sărbători de Paşti".

Poliţiştii au efectuat peste 15.100 de controale la agenţi economici, în urma cărora au fost întocmite 372 de dosare penale, dintre care 234 pentru evaziune fiscală, valoarea estimată a prejudiciului cauzat prin faptele ilicite fiind de peste 18 milioane de lei.

De asemenea, pentru abaterile constatate, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 7.104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 9, 4 milioane de lei. Pe parcursul acestor zile, poliţiştii au confiscat sau indisponibilizat peste 211 tone de produse alimentare fără documente legale, peste 83.000 de ouă şi peste 2.000.000 de litri de vin.

Activităţile desfăşurate au vizat, în special, verificarea legalităţii operaţiunilor comerciale efectuate în: domeniul comercializării de legume şi fructe, de produse de panificaţie, de peşte şi produse din peşte, a mieilor şi a produselor din carne, de vin şi a comercializării de ouă, mai precizează sursa citată.

AGERPRES