Ministerul de interne britanic a anunţat că peste două milioane de cetăţeni străini au primit dreptul de reşedinţă şi de muncă în continuare în Regatul Unit, conform datelor provizorii disponibile la 31 iulie.

De asemenea, pentru încă 1,5 milioane s-a aprobat statutul de pre-rezident. Trebuie menționat că străinii respectivi trebuie să depună o nouă cerere, după ce locuiesc în ţară timp de cinci ani, pentru a obţine reşedinţa permanentă, potrivit agerpres.ro

Numărul de cereri respinse

Numărul de cereri respinse este de 4.600 în timp ce retrase sau anulate au fost 36.500. De asemenea, 34.900 au fost considerate nevalabile, adaugă ministerul.

Data limită pentru înregistrarea cetăţenilor din Uniunea Europeană care doresc statutul de rezident în Regatul Unit este 30 iunie 2021. Trebuie menționat că sistemul li se aplică şi cetăţenilor din Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană

Regatul Unit s-a retras oficial din Uniunea Europeană în data de 31 ianuarie anul acesta, când a început o perioadă de tranziţie de 11 luni.

Negocierile pentru reglementarea relaţiilor viitoare cu UE au fost îngreunate de epidemia de coronavirus, context în care s-au depus mai puţine cereri de reşedinţă. Home Office precizează însă că în prezent, după ce a trecut vârful epidemiei, numărul de cereri este din nou în creştere.