”Angajații MAI au desfășurat în Noaptea de Înviere misiuni în toată țara pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, pentru verificarea respectării prevederilor ordonanțelor militare în scopul asigurării respectării măsurilor de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.”, spune aceasta.

Câți polițiști au lucrat noaptea trecută

”Aproximativ 26 de mii de angajați ai MAI, polițiști locali și efectivele Minsiterului Apărării Naționale au fost la datorie în Noaptea de Înviere pentru protejarea cetățenilor.  Toate efectivele mobilizate au acționat integrat, potrivit planului de măsuri realizat de conducerea MAI.

Peste 23 de mii de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și lucrători de la alte structuri ale MAI au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică pe întreg teritoriul țării, o atenție deosebită fiind acordată prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Au acționat peste 1900 de polițiști locali și aproximativ 700 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale.”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Câte sancțiuni au fost date

”În noaptea de Înviere echipajele de ordine publică au intervenit la 1846 de evenimente sesizate prin 112, fiind aplicate 3384 de amenzi contravenționale dintre care 391 pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgență. Totodată, au fost întocmite 234 de dosare penale dintre care 3 pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a mai adăugat comisarul-șef de poliție Monica Dajbog.