Ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României îşi deschide porţile la Romexpo între 25 şi 28 februarie 2016 şi se întinde pe o suprafaţă expoziţională de peste 13.700 mp. 

"Târgul se desfăşoară în februarie tocmai pentru ca românii să beneficieze de ofertele early-booking pentru vacanţele de vară. Estimez că vânzările pentru destinaţiile interne vor creşte, chiar dacă Turcia va veni cu oferte tentante, chiar cu 50% mai mici decât anul trecut datorită pierderii turiştilor ruşi. Cred că şi Grecia, unde nu s-au înregistrat creşteri de tarife, se va vinde mai bine decât anul trecut, în timp ce vânzările pentru litoralul bulgăresc vor stagna. Zanzibar este o destinaţie care intră în forţă pe piaţa românească. De asemenea, programele pentru seniori s-au diversificat, iar la târg vor fi prezentate 12-14 tipuri de astfel de pachete", a spus prim-vicepreşedintele ANAT, Alin Burcea. 

La ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României vor fi prezente companii din 15 ţări – Albania, Bulgaria, Croaţia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, România, Serbia, Spania, Turcia şi Ungaria. De asemenea, târgul va reuni 281 de firme care vor participa în calitate de expozanţi şi co-expozanţi. 

Promovarea turismului românesc este, ca de fiecare dată, o componentă importantă a târgului. Organizatorii ediţiei de primăvară a Târgului de Turism şi-au îndreptat atenţia către iubitorii de vacanţe pe frumoasele meleaguri româneşti, punând la dispoziţia vizitatorilor. oferte pentru călătorii în Maramureş, circuite la Mănăstirile din Moldova, la cetăţile din Transilvania sau drumeţii prin Apuseni. 

Standul Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România va fi, la această ediţie, de 190 mp, cel mai mare de până în prezent deoarece investitorii în centrele de tratament şi SPA au înţeles că au nevoie de promovare. 

În cadrul târgului, îşi vor promova oferta turistică consiliile judeţene Alba, Brăila, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Satu-Mare. Reprezentanţii oraşelor Alba-Iulia, Amara, Cluj, Făgăraş, Mangalia, Piatra-Neamţ, Poiana Braşov, Sighişoara, Târgu-Neamţ, Târgovişte, Techirghiol şi Timişoara vor expune la Târgul de Turism porturi tradiţionale şi vor binedispune vizitatorii prin muzica şi dansurile specifice zonei din care provin. 

Târgul de Turism al României este organizat şi găzduit de Romexpo, bianual, primăvara şi toamna, cu sprijinul Camerelor de Comerţ şi Industrie din România, al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), în calitate de partener strategic, şi al Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). 

Programul de vizitare al târgului va fi, de joi până sâmbătă, între orele 10,00-18,00, iar duminică între orele 10,00-16,00. Preţul biletului de intrare va fi de 10 lei. 

Sursa: Agerpres