Comerţul între Bulgaria şi România s-a ridicat anul trecut la 3,8 miliarde de euro, în creştere cu 5,7% faţă de 2015. Sofia a înregistrat în 2016 un excedent comercial pe relaţia cu Bucureştiul de 256 de milioane de euro. 

Datele au fost prezentate cu ocazia întâlnirii dintre adjunctul ministrului bulgar al Economiei, Alexander Manolev, cu secretarul de stat în Ministerul român pentru Mediul de Afaceri, Sterică Fudulea. Cei doi au discutat posibilităţile cooperării economice, în avanpremiera întâlnirii între guvernele celor două ţări, care va avea loc pe 3 octombrie, la Varna, a informat Ministerul Economiei din Bulgaria. 

Comerţul dintre Bulgaria şi Romania se bazează în principal pe metale şi produse metalice, zahăr, cereale, medicamente, produse alimentare, petroliere, mijloace de transport, inclusiv tractoare şi maşini. Sectoarele cu perspective de creştere în comerţul bilateral sunt echipamentele, electronicele, construcţiile, industria alimentară şi cea a berii, textile, IT şi externalizarea resurselor, a declarat Alexander Manolev. 

SURSA: Agerpres