Peste 125.000 de turişti se află, în acest sfârşit de săptămână, pe litoralul românesc, hotelierii aşteptându-se ca numărul acestora să mai crească cu câteva mii.

Potrivit unei statistici oferite de către Asociaţia Litoral – Delta Dunării, 126.525 de turişti erau înregistraţi oficial, vineri noaptea, în structurile de cazare, însă numărul acestora este mai mare, întrucât în statistici nu sunt cuprinse şi persoanele cazate la particulari sau în campinguri.

Cei mai mulţi dintre cei înregistraţi, 39.060, se află în staţiunea Mamaia, urmată de Neptun, cu 35.622 de turişti, şi Năvodari, cu 13.572 de turişti înregistraţi oficial.

Alte câteva zeci de mii de persoane au ales alte staţiuni de pe litoral, aproximativ 30.000 de turişti aflându-se în Eforie, Techirghiol, Costineşti şi Mangalia. De asemenea, aproximativ 10.000 de turişti se află în Vama Veche.

Cei mai puţini turişti cazaţi, oficial, în structurile hoteliere sunt în Tuzla – 75 de turişti, 23 August – 120 şi Constanţa – 864. Multe dintre persoanele care merg în vacanţă în aceste localităţi aleg să se cazeze la localnici, astfel că nu sunt înregistrate oficial.

Hotelierii se aşteaptă însă ca numărul turiştilor să mai crească cu câteva mii.

SURSA: Mediafax