Informații de ultimă oră despre evoluția campaniei de vaccinare anti-covid în România. Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, peste 12.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore.

Mai exact, este vorba despre un număr de 12.082 de români care au ales să se vaccineze.

În ceea ce privește numărul dozelor administrate de vaccin, potrivit sursei citate, 3.581 de persoane vaccinate cu 1 doză de vaccin Pfizer-BioNTech în ultimele 24 de ore. De cealaltă parte, 4.246 de persoane vaccinate cu 2 doze din același ser.

Totodată, numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna din ultimele 24 de ore a fost de 69 de persoane vaccinate cu 1 doză și 242 persoane vaccinate cu 2 doze.

Câte reacții adverse s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca în ultimele 24 de ore a fost următorul: 9 de persoane vaccinate cu 1 doză; 199 de persoane vaccinate cu 2 doze.

De cealaltă parte, numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Johnson & Johnson din ultimele 24 de ore a fost de 3.736, în contextul în care acest tip de vaccin nu necesită rapel.

În ceea ce privește numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare anti-covid din întreaga țară, au fost înregistrate trei reacții adverse. Mai exact, două reacții adverse au fost înregistrate la vaccinul Pfizer, pe când o reacție adversă a fost înregistrată la vaccinul Moderna.

În cazul vaccinului AstraZeneca nu a fost înregistrată nicio reacție adversă. Același lucru este valabil și în cazul vaccinului Johnson & Johnson.