Potrivit analizei termene.ro, în ultimii 30 de ani, în România au fost radiate peste un milion de firme. Mai exact, este vorba despre  1.056.574 de firme. În acest context, sursa citată precizează că lipsa educaţiei de business este principalul motiv pentru care multe firme eşuează.

„Peste un milion de firme (1.056.574) au fost radiate în România în ultimii 30 de ani, primele trei decenii de capitalism”, arată o analiză Termene.ro, platforma care oferă informaţii actualizate în timp real despre companiile de pe piaţa locală.

Lipsa educaţiei de business este principalul motiv pentru care multe firme eşuează. Astfel, cu o medie anuală de 34.000 de firme închise, România a pierdut cele mai multe companii în anii 2019 (230.330), 2006 (135.875) şi 2002 (109.039).

În ceea ce privește legătura dintre educația de business și radierea firmelor, Adrian Dragomir, business innovation consultant şi co-fondator Termene.ro a oferit o serie de declarații în acest context.

Ce le-a lipsit firmelor care au fost radiate

Potrivit acestuia, obstacolul principal cu care antreprenorii din România se confruntă îl reprezintă lipsa educației, care este urmat apoi de accesul la finanțare, dar și de lipsa oamenilor de calitate.

În același timp, Dragomir a mai subliniat faptul că este nevoie de astfel de cursuri pentru ca antreprenorii să poată învăța singuri cum să crească afaceri fără a fi nevoie de alte sacrificii.

“Principalul obstacol pe care îl întâmpină antreprenorii atunci când vor să-şi crească propria afacere este lipsa educaţiei, care este pe primul loc în continuare, urmată de accesul la finanţare şi lipsa oamenilor buni. De aceea, avem nevoie de cursuri despre cum se conduc şi se cresc afaceri în mod profesionist, fără micromanagement şi fără sacrificii”, a declarat Adrian Dragomir, business innovation consultant şi co-fondator Termene.ro.

Totodată, el a subliniat faptul că în opinia sa un sfert din firmele care au fost închise în România ar fi putut reuși să supraviețuiască în cazul în care fondatorii lor ar fi avut la acel moment resurse educaționale. Acesta a mai menționat că dacă existau aceste lucruri, în prezent ar fi existat 250.000 de firme sănătoase în plus pe piața locală.

”În opinia mea, 25% dintre firmele închise în România ar fi putut supravieţui dacă fondatorii ar fi avut acces la resurse educaţionale şi astăzi am fi avut 250.000 de firme sănătoase în plus pe piaţa locală”, a mai menționat Adrian Dragomir.