Cei de la PSD au votat luni dupa-amiaza in CEX în unamitate rămânerea la guvernare după ce ALDE a decis să plece de la Palatul Victoria.

Discuțiile din spatele ușilor închise au arătat clar că social-democrații au încercat să se încurajeze între ei că nu e cazul să lase puterea din mână.

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău a fost de părere că nu trebuie eliminat tot ce înseamnă ALDE din agentii guvernamentale, companii, deconcentrate. Motivul este unul cât se poate de clar: unii vor ramane cu PSD, susțin surse citate de știripesurse.

Același punct de vedere a fost susținut și de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. El a insistat că dacă nu îi vor da afară,  poate s-ar mai putea negocia cu ei.

„Fuga de la guvernare ar fi fatală!”, a comentat Petre Daea, ministrul Agriculturii, in sedinta, potrivit sursei citate. Eugen Teodorovici a transmis și el mesajul că PSD nu va fugi ca să nu ușureze munca celor de la ALDE.

În acealași timp, liderii PSD și-au exprimat îngrijorarea că pesediștii cam rupt rândurile. Din aceast motiv, mai marii PSD au susținut categoric că trebuie oprite plecările din partid și că în acest moment sunt cam demobilizați.

Te-ar putea interesa și: