Probleme mari în PSD cu mai puțin de două luni înaintea alegerilor prezideniale. Toate amănuntele s-au aflat de la tabăra de vară a tinerilor social democrați desfășurată în Vrancea.

La manifestare au participat senatorul PSD de Vrancea Cristian Dumitrescu, fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, dar şi deputatul Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Ei au răspuns întrebărilor tinerilor prezenţi la şcoala de vară, iar una dintre discuţii s-a oprit asupra posibilităţii ca partidul să fie mai activ pe reţelele de socializare.

“Drama noastră, ca partid, este că nu am fost în stare, după atâţia ani de guvernare, să ne facem şi noi un post de televiziune, nişte presă, nu am fost în stare”, a spus Ecaterina Andronescu.

Unul dintre tineri a indicat şi soluţia unor troli pe Facebook, pentru contracararea celor din opoziţie. “Aici avem o mare problemă, pentru că pe Facebook chiar puteam face. Noi, dacă am văzut că nu reuşim acolo, deci o greşeală a conducerii înţelepte a partidului acesta, dacă am văzut că avem televiziunile împotriva noastră, presa scrisă împotriva noastră, că presa este infestată cu «scriem la ordine» de către domnii acoperiţi, noi trebuia să fim pe locul I cu Facebook. Să luăm  tineri şi să stea toată ziua să facă, să avem de zece ori mai mult decât au ei. Şi atunci, altfel era situaţia”, a spus în intervenţia sa Cristian Dumitrescu.

Peste senator a intervenit din nou colega sa, Ecaterina Andronescu. “Ăsta era subiectul şi la Sulina. O parte din tineretul din toată ţara a avut tabără de vară. Şocată am fost, pentru că am fost la toate ediţiile unde erau 1.200-1.300 de tineri, iar acum erau 200 de tineri. M-a şocat numărul mic de tineri. Eu nu l-am văzut ca un lucru pozitiv”, a menţionat Ecaterina Andronescu.

Mai optimist s-a arătat deputatul Nicuşor Halici. “Astăzi partidul are o echipă de oameni care a început să acopere, puţin ce-i drept, pentru că lucrurile se construiesc în timp şi pe partea de online”.

Senatorul Dumitrescu i-a reproşat în glumă lui Halici că nu are Facebook şi a emis şi o soluţie pentru rezolvarea situaţiei. “Amărâtul acela de Codrin a încercat să facă ceva, dar în sfârşit. Eu aş da ordin şi primarii să-şi facă Facebook. Să ia două babe şi trei moşi. Să ai o echipă a ta la primărie, acolo”, a spus Cristian Dumitrescu, conform adevarul.ro.