Dintre angajatorii intervievaţi, 23% se asteaptă la o crestere a angajărilor, 10% anticipează restructurări de personal, iar 65% intentionează să păstreze intactă forta de muncă actuală pe parcursul trimestrului patru din 2012. De altfel, Previziunea Netă de Angajare pentru trimestrul patru se situează la o valoare promiţătoare de +14%, notează studiul.
O comparaţie la nivel de sectoare de activitate indică faptul că angajatorii din opt dintre cele 10 sectoare de activitate studiate, se aşteaptă ca numărul angajărilor să crească în trimestrul 4, 2012. Angajatorii din sectorul Industriei prelucrătoare au cele mai optimiste planuri de angajare, cu o Previziune Netă de Angajare robustă de +30%. Un ritm sănătos al angajărilor este prevazut şi pentru sectorul Comerţului cu ridicata şi cu amănuntul, cu o Previziune de +21%. Şii în sectorul Construcţiilor se constată perspective favorabile de angajare, previziunea ridicânduse la +19%. Sectorul Administraţiei publice şi al serviciilor sociale anticipează creşteri importante ale volumui de angajări,
cu o Previziune de +15%.
"Angajatorii poate că nu au o imagine clară asupra provocărilor ce urmează, dar ce pot face acum este să pună accentul pe consolidarea forţei de muncă existente şi să caute noi surse de talent care să susţină oportunităţile de business viitoare. Mesajul este unul de incurajare pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, acela că angajatorii continuă să rămână optimişti, în ciuda deteriorării indicatorilor economici", a concluzionat Petrof.