„Am văzut că infrastructura e principală preocupare a multora şi este firescă. După 30 de ani este normal să avem aceste cerinţe. Anul acesta, noi trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, şeful CNAIR trebuie să vină şi să-mi spună: “Avem cei 100 de kilometri de autostradă”. Dacă zice că nu-i avem, pleacă acasă. Deci avem un act semnat, am promis acest lucru, trebuie să-l facem”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat Antena 3, în perioada când a fost la Bruxelles.

Curios este însă că după declarațiile prim-ministrului, Narcis Neaga, directorul CNAIR, a primit un telefon de la Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, care l-a invitat pe acesta la sediul central al social-democraților, pentru a discuta situația autostrăzilor.

Conform spuselor directorului CNAIR, Codrin Ștefănescu era foarte bine informat pe subiectul autostrăzilor, de unde putem trage concluzia că acesta este omul pus de social-democrați să aibă grijă informal ca lucrările să se încadreze în termenele impuse.

„După ce a apărut anunţul doamnei premier, referitor la cei 100 de kilometri, duminică am primit un telefon de la domnul Codrin Ştefănescu. M-a invitat la partid, să explic care este situaţia cu cei 100 de kilometri. Este normal pentru că autostrăzile fac parte din programul de guvernare. M-am dus ieri, în Kiseleff, şi am stat de vorbă. Avea pe birou toate informaţiile legate de autostradă, avea poze. M-a întrebat ce se întâmplă cu cei trei kilometri. I-am explicat, a înţeles. Ştia că este asfalt pe diferenţa de 40 de kilometri. Era foarte bine infomrat. Mi-a zis: “Mulţumesc. Vezi-ţi de treabă. La revedere!”. M-a întrebat când s-ar finaliza”, a declarat Narcis Ștefan Neaga, director general CNAIR.