Persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile nu vor fi penalizate, aceste documente putând fi depuse în toată această săptămână, iar neconcordanţele care se pot ivi pot fi refăcute, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Miahi Şeitan.

„După ce sistemul se va pune la timp, atunci se vor aplica penalităţi, dacă se va dovedi reaua-credinţă. Este normal ca oamenii să înveţe (ce au de făcut – n.r.), să înveţe şi cei care lucrează cu ei”, a spus ministrul, adăugând că este falsă toată această „isterie”.

Şeitan a precizat că, de zece ani, înperioada 24 – 25 a fiecărei luni, este aglomeraţie mare la casele de pensii şi la agenţiile şomaj.

Ministrul a precizat că „lucrurile au fost puse la punct şi sunt ţinute sub control”, programele de lucru fiind prelungite până la ora 18.00 – 19.00.

„S-a speriat lumea că se vor plăti amenzi dacă nu depun azi (miercuri – n.r.) declaraţiile. Se pot depune declaraţiile toată această săptămână, probabil şi săptămâna viitoare”, a completat Mihai Şeitan.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Tot ce trebuie să ştii despre depunerea declaraţiilor drepturilor de autor la Casa de Pensii