Victor Ponta a făcut o propunere șoc către Dăncilă și Tăriceanu, susținând că stânga va avea cele mai mari șanse dacă va prezenta un candidat unic. Astfel, președintele Pro România propune ca partidul său, împreună cu PSD și ALDE să organizeze alegeri primare, la care să poată vota orice român doritor, nu doar membrii de partid.

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat la propunerea lui Ponta. Chiar dacă nu vorbește despre formă, președintele ALDE susține că fondul este corect și că este pentru o alianță între cele trei partide, în vederea prezidențialelor din toamnă.

“Cu domnul Ponta am evaluat variantele pe care le avem la dispoziţie pentru alegerile prezidenţiale. Confirm ceea ce a spus domnia sa în această privinţă. Da, cred că cea mai bună soluţie într-adevăr este de a avea un candidat unic”, a precizat Tăriceanu.

El a adăugat că o decizie în acest sens va fi luată “cât de curând”.

“Aşa cum v-am spus şi înainte, după alegerile pentru Parlamentul European o să luăm o decizie. În mod normal, timpul ne presează şi această decizie va trebui luată cât de curând în perioada următoare”, a arătat Tăriceanu, la Parlament.