Acesta a invitat opoziția la negocieri viitoare, susținând că e gata să dea jos guvernul PSD. Pentru acest lucru însă, e nevoie de câteva schimbări de paradigmă.

Acuzând opoziția că nu a fost în stare ca vreme de doi ani să construiască un program alternativ de guvernare, Hunor susține că UDMR își poate asuma rolul coordonatorului și poate chiar propune o varianta pentru postul de prim-ministru.

“Vin cu o propunere provocatoare: n-ați reușit să produceți un program alternativ de guvernare în doi ani, și vă propun să pregătim împreună. Dar ca să nu vă uitați strâmb și cu gelozie unii la alții, să facem sub coordonarea noastră. Vom pregăti un document în februarie, martie, aprilie, așa, când vine vremea moțiunii de cenzură din sesiunea de primăvară, să nu vă prindă iar nepregătiți. Și dacă nu veți avea un nume de prim ministru până la următoarea moțiune, vă vom propune noi la momentul potrivit. Poate așa va crește șansa d-voastră de a prelua guvernarea, dacă într-adevăr vă doriți acest lucru. Altfel, toată lumea va fi convinsă că, de fapt, vă convine această situație. PSD guvernează, voi arătați cu degetul spre UDMR și vă prefaceți că sunteți în opoziție, mai faceți câte o poză cu doamna Dăncilă și așteptați cu nerăbdare anul de grație 2020,” a declarat președintele UDMR.