„O idee bună care sfârşeşte mai puţin bine, din păcate, ideea de a sancţiona pe cei care, cu tupeu, pur şi simplu se filmează când sunt la volan. Este o idee foarte bună, numai că modul în care a fost pusă în pagină a făcut imposibilă adoptarea unui raport de admitere. Vă propunem un raport de respingere, rămânând să găsim cu toţii o soluţie pentru cei care pun în pericol viaţa pe drumurile publice, filmându-se în timp ce conduc”, le-a spus senatorilor preşedintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc, citat de Agerpres.  

Acelaşi lucru l-a susţinut şi iniţiatorul proiectului, deputatul PMP Petru Movilă, care a admis că, deşi ideea este „foarte bună”, se impune o soluţie care să fie „viabilă” din punct de vedere legislativ, acceptată de toate grupurile parlamentare.

Proiectul legislativ pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice este iniţiat de parlamentari de la PMP.

„Raportat la actualele sancţiuni contravenţionale avute în vedere de ar. 108 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 195/2002, cât şi la faptul că nu cuprinde sancţiuni similare pentru conducătorii auto care se filmează prin diverse mijloace tehnologice în timpul conducerii, se impune introducerea punctului 10, care să-i aibă în vedere şi pe aceştia din perspectiva sancţiunii contravenţionale, propus de textul de lege anterior enunţat”, se arată în expunerea de motive a proiectului.