Un magazin alimentar a fost închis temporar, pentru că au fost găsiţi gândaci în incintă, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul unui bistro, care funcţiona în condiţii ce puteau afecta sănătatea clienţilor, în municipiul Constanţa, au informat miercuri reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor – CJPC.

Totodată, în ambele situaţii au fost aplicate amenzi în valoare de 10.000 de lei şi, respectiv, 7.000 de lei.

”CJPC Constanţa a verificat un magazin alimentar din zona km 4-5, pentru care s-a dispus măsura de oprire temporară, întrucât în magazinul respectiv existau gândaci. De asemenea, s-au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare în valoare de 288 lei şi s-au aplicat 3 sancţiuni, din care două avertismente şi o amendă în valoare de 10.000 lei. A mai fost verificat un bistro pentru care s-au aplicat două sancţiuni, un avertisment pentru practici comerciale incorecte şi o amendă în valoare de 7.000 lei pentru proceduri nesigure care pot să afecteze viaţa, sănătatea şi securitatea consumatorilor. Măsurile dispuse pentru acest bistro: oprirea temporară a prestării de serviciu, retragerea de la comercializare a aproximativ 11 kg produse alimentare şi propunerea de încetare a practicii comerciale incorecte”, a transmis CJPC Constanţa.

Redeschiderea magazinului alimentar şi a bistroului se va face doar cu acordul CJPC Constanţa, după remedierea deficienţelor constatate, precizează sursa citată.