La așa ceva nu te-ai fi gândit niciodată. Mare atenție la ce te expui. Acesta este marele pericol din bucătăriile tuturor. Este obligatoriu să o faci impediat după ce speli vasele.

Marele pericol din bucătărie

Acesta este marele pericol din bucătăriile tuturor. Chiar dacă speli vasele în fiecare zi și nu le lași pentru dimineață, există un obicei pe care mulţi îl trec cu vederea. Din cauza acestuia, bucătăria se poate transforma într-un pericol pentru sănătatea ta şi a familiei tale.

Directorul departamentului responsabil cu gestionarea răspândirii infecţiilor de la Long Island College Hospital of Brooklin, din New York, atrage atenția. Chiuveta din bucătărie poate ajunge să fie mai murdară decât vasul de toaletă.

Specialistul Eileen Abruzzo explică fenomenul în detaliu. „Acest lucru se întâmplă pentru că particule de mâncare rămase în urma spălării vaselor şi a alimentelor acţionează factor ce favorizează dezvoltarea unor bacterii periculoase, precum E. coli sau salmonella”, spune specialistul

Nu este suficient doar să clăteşti chiuveta cu apă după ce ai terminat de spălat vasele. Bacteriile trebuie eliminate cu un spray special pentru suprafeţele din bucătărie. Apoi, trebuie să clăteşti chiuveta cu o lavetă sau un burete cu apă caldă.

Dacă nu îţi plac soluţiile pe bază de clor, poţi amesteca o lingură de bicarbonat cu zeama de la o lămâie şi să aplici pe suprafaţa chiuvetei. Lasă amestecul să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă caldă. Dacă observi depuneri care nu cedează din prima, adaugă mai mult bicarbonat, întrucât este un agent de curăţare natural foarte eficient.