„Acum, faptul că parlamentarii PSD se opun acestei proceduri: aş vrea să luaţi în seamă că au şi un interes personal. Faptul că mandatul este întrerupt, ei nu o să mai beneficieze de pensii suplimentare. Şi ăsta este un motiv, poate, în prima fază, o să vi se pară pueril, dar să ştiţi că nu e deloc. L-au luat în seamă, l-au analizat şi pentru aşa ceva se luptă”, a declarat presei Ion Ştefan, care a adăugat că mulţi dintre parlamentari nu o să se mai regăsească pe următoarele liste, potrivit agerpres.ro

Interesele personale din PSD

Întrebat dacă acesta este, în opinia sa, motivul principal, ministrul PNL a răspuns că pentru unii dintre parlamentarii PSD acesta este.

„Pentru unii dintre ei, e chiar motivul principal: să nu piardă pensia specială. Pentru acest lucru sunt dispuşi la presiuni în cadrul partidului. Şi mai au un subiect important: faptul că au alegeri interne. Candidaţii sunt şi ei într-o luptă internă în partid şi pentru chestia asta sunt dispuşi să sacrifice şi interesele cetăţenilor români”, a mai spus Ion Ştefan.

Liberalul s-a arătat optimist cu privire la organizarea de alegeri anticipate.

„Nu a spus nimeni că nu mai avem şanse la anticipate. În perioada următoare o să aşteptăm hotărârea CCR, să vedem cum motivează dânşii hotărârea, şi o să derulăm etapele următoare. Eu cred că încă suntem în situaţia de a avea alegeri anticipate în acest an”, a spus ministrul.

Probabilitatea alegerilor anticipate

El a explicat că nu s-au finalizat cele 60 de zile de la momentul primei nominalizări a lui Ludovic Orban ca premier desemnat să formeze un guvern. „Suntem în grafic. Nu mai avem procentul de peste 60-70%-80%, (…). dar vom continua, nu vom ceda. În faţa ‘ciumei roşii’ nu trebuie să cedăm niciodată. Şi 1% dacă mai avem şanse, şi pentru 1% trebuie să continuăm”, a conchis ministrul Ion Ştefan.

El a asistat marţi la Alba Iulia la semnarea a şase contracte de finanţare cu fonduri europene de către ADR Centru şi Primăria Alba Iulia.