Revista Capital vă propune să votați dintr-o listă de 5 nominalizați, edilul care, în 2021,  a ”performat” cel mai bine în comunitatea pe care o păstorește .

Nominalizații la categoria ”Administratorul public al Anului 2021” sunt:

Gheorghe Damian – Primar comuna Ciugud 

Este primarul din România care a adus în țară conceptul de „Smart Village” și a devenit studiu de caz pentru restul edililor care își doresc o comună ca în Occident. În anul 2000 veniturile primăriei erau de 15.000 euro pe an și datoriile erau de peste 100.000 euro. Doar prin dezvoltare economică Gheorghe Damian a ajuns la venituri de peste 1 milion de euro pe an pentru primărie, reușind să aducă în localitate peste 30 de companii cu aproape 1.000 locuri de muncă. 

Lia Olguța Vasilescu – Primar oraș Craiova

În timpul administrației sale, Lia Olguța Vasilescu a schimbat imaginea Craiovei, folosindu-se în principal de fondurile europene pe care le-a accesat alături de echipa sa, dar și de cele naționale. Astăzi Craiova este un oraș cu o strategie de „Green City” ce are în derulare mai multe proiecte mari, cu impact la nivel local, dar și regional, unul dintre ele fiind aducțiunea Firului II Izvarna, care va permite tuturor craiovenilor să bea apă de izvor de la robinet. 

Emil Boc –  Primar oraș Cluj-Napoca 

„Green – Digital – Resilient – acesta este abecedarul pe care orice primar trebuie să îl știe acum pentru a accesa finanțări în context post-pandmie”, declara Emil Boc pentru Capital. Clujul, aflat printre cele mai dinamice orașe din România, are proiecte în implementare și pregătire în valoare de 3 miliarde de euro: centura metropolitană, trenul metropolitan, metroul, 100 hectare de spații verzi (printre care și Parcul Est, care va deveni cel mai mare parc din istoria Clujului, 45 hectare).

Mihai Jurca – City Manager Oradea 

Pentru Mihai Jurca cel mai important obiectiv din Oradea este digitalizarea administrației. Din poziția de City Manager organizează proeicte esențiale care vor continua procesul de modernizare al orașului. Înainte acesta a făcut parte din Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Europeană în primăria orașului și după a ocupat timp de 5 ani poziția de director a Asociației pentru promovarea turismului din Oradia și Regiune. 

Ilie Bolojan – Președinte Consiliul Județean Bihor 

Fost primar al Oradei, Ilie Bolojan este în prezent președintele Consiliului Județean Bihor. Unul dintre personajele centrale din Partidul Național Liberal, Bolojan a adus Oradea la nivelul de dezvoltare din prezent și își propune să aducă același model de administrare și la nivel județean.

[poll id=”869842″]

Votează Performerii Anului 2021 pentru toate cele 10 categorii AICI