Cei trei foști președinți primesc, pe lângă pensia pentru mandatele deţinute la Palatul Cotroceni şi una pentru activitatea profesională. Cum pensiile sub 2.000 de lei nu mai sunt impozitate și punctul de pensie a crescut, foștii șefi de stat primesc pensii și mai mari cu câteva sute de lei, scrie dcbusiness.ro.

Astfel Ion Iliescu primește o sumă considerabilă pentru un trai mai mult decât decent. Dovadă stă și faptul că Nina Iliescu a ajuns clientă fidelă a saloanelor de înfrumusețare chiar dacă are 88 de ani. Acesta încasează o pensie de 3.916 lei și mai primește și o indemnizație, pe motiv că a ocupat funcția supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei. Astfel, fostul președinte al României încasează în total 9.247 de lei pe lună.

Emil Constantinescu realizează, prin cumulul de pensii, venituri totale de peste 13.000 de lei pe lună. Acesta primește o pensie lunară de circa 5.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar şi rector al Universităţii Bucureşti, la care se adaugă indemnizaţia pentru mandatul de la Cotroceni, 8.367 de lei lunar.

Traian Băsescu s-a plâns în 2018 că un fost președinte primește mai puțin decât un torţionar. Fostul președinte este nemulțumit pentru că a fost zece ani președinte, vreo 10 ani ministru și 12 ani comandant de navă și o vechime în muncă de 44 de ani și șase luni, la stat. Acesta beneficiază de o indemnizaţie pe care o primeşte fiecare fost preşedinte al României şi care are o valoare de 75 % din salariul preşedintelui în funcţie, adică 8.367 de lei.