Guvernul a aprobat actele normative privind metodologia de recalculare a pensiilor speciale. Astfel, pensiile speciale ale parlamentarilor şi funcţionarilor publici parlamentari vor fi recalculate până la 1 septembrie 2010.

Aceste categorii de pensionari, cărora li se adaugă şi alţii, precum cei din sistemul aeronautic civil, în total 6.250 de persoane, vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie 2010.

„Astăzi suntem la un pas de aplicarea legii privind recaluclarea pensiilor speciale, după ce am aprobat Hotărârile de Guvern privind metodologia de calcul. Astfel, până la 1 septembrie vor fi recalculate şi apoi diminuate 6.250 de pensii ale senatorilor, deputaţilor, funcţionarilor parlamentari”, a spus Boc.

Pensiile militare, recalculate până la finalul anului

De asemenea, potrivit HG adoptate în şedinţa de miercuri, militarii şi poliţiştii vor primi pensii recalculate de la 1 ianuarie 2011. În total, 168.000 de persoane intră în această categorie de pensionari. Premierul a precizat că nu vor scădea pensiile de maximum 3.000 de lei ale militarilor şi poliţiştilor.

„Pensiile militare vor fi recalculate până la finalul anului, pentru ca noul nivel să fie aplicat începând cu 1 ianuarie 2011. În acest caz recalcularea se face cu menţiunea că acele pensii militare sub 3.000 lei nu vor fi afectate”, a arătat  premierul Emil Boc.