Este scandal imens pe banii românilor. Liberalii au anunțat că vor mări pensiile, dar mai mult ca sigur nu cu 40%. Cei din PSD contraatacă. Spun că Guvernul este obligat să respecte legea și să măească veniturile celor vârstnici cu 40% de la 1 septembrie.

Pensiile românilor, motiv de scandal

Un fost ministru a trecut la amenințări în direct. Fostul șef de la Muncă, Marius Budăi, spune că o eventuală scădere a procentului de 40 la sută pentru creşterea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 ar putea fi neconstituţională.

De asemenea, Marius Budăi a mai spus că pensia este un drept câștigat. „Orice scenariu sub 40 la sută pentru pensii este un scenariu de tăiere, nu de majorare. CCR şi CEDO spun foarte clar că pensia este un drept câştigat, o proprietate. Iar dreptul câştigat nu mai poate fi luat. Acesta a fost câştigat prin publicarea în MO a legii.

Constituţionaliştii trebuie să spună dacă această amputare a creşterii de 40 la sută este constituţională sau nu. Trebuie să îi aducem pe cei care sunt mai jos, ca pensie, lângă cei care au lucrat la acelaşi nivel cu ei şi au avut aceeaşi contributivitate”, a declarat Marius Budăi, conform România TV.