Deputații din comisia de Muncă au fost nevoiți să amâne luarea unei decizii în privința pensiilor speciale, după ce reprezentanții celor afectați de această măsură au reacționat dur, scrie Antena 3.

„Nu am avut un regim de viaţă obişnuit, avem foarte multe interdicţii şi trebuie să fim compensaţi pentru suferinţa noastră”, spun foştii diplomaţi, poliţişti, magistraşi şi grefieri.

După dezbaterile din Comisia de Muncă, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a acuzat PSD că „a orchestrat” o întâlnire cu reprezentanții celor care beneficiază de aceste pensii speciale, dar niciunul al asociaţiilor de pensionari pe baza contributivităţii.

„Partidul Naţional Liberal a spus: eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia militarilor. Şi a fost punctul de vedere al celuilalt partid de opoziţie, care a inclus şi magistraţii. De partea cealaltă, am văzut poziţia Partidului Social Democrat, care au orchestrat o întâlnire la care au chemaţi absolut tot specialii, nu am văzut niciun reprezentant al asociaţiei pensionarilor, care nu beneficiază de indemnizaţie specială. Suntem obişnuiţi cu genul ăsta de întâlniri făcute de domnul Solomon, în care invită doar pe cei care sigur îi susţin punctul de vedere. (…) Şi eu cred că astăzi s-au separat lucrurile”, a afirmat Roman.

Acesta a adăugat că PNL a solicitat ca la următoarele dezbateri să fie prezenți și reprezentanți ai celorlalte asociaţii ale pensionarilor, care nu beneficiază de indemnizaţii speciale sau de serviciu.