„Nu se mai face calculează pensiile, cum se spunea din popor, din creion. Este nevoie de un nou soft. Acel nou soft trebuie achiziţionat şi dat spre folosinţă lucrătorilor din casele de pensii. În primul rând, nu avem softul – mi s-a spus că (procedura, n.red.) este undeva la construirea caietului de sarcini şi începerea licitaţiei”, a arătat deputatul social-democrat, fost director al Casei de Pensii Hunedoara, potrivit agerpres.ro

O presupusă întârziere intenționată

Potrivit acestuia, aplicarea prevederilor Legii 127/2019 ar fi condus la o majorare a veniturilor pensionarilor, mai ales în cazul celor cu pensii mici.

„S-a întârziat intenţionat pentru a amâna aplicarea acestei legi, care este o lege bună, care repară foarte multe inechităţi şi nedreptăţi, mai ales pentru cei cu pensiile mici. (…) Pentru pensiile mici se poate ajunge să ia chiar dublul sumei pe care o primesc acum, în mână”, a precizat deputatul Ilie Toma.

Conform acestuia, la nivel naţional al fi intrat în recalculare circa 5 milioane de dosare, din care peste 110.000 sunt ale unor pensionari din judeţul Hunedoara. Procesul de recalculare ar fi trebuit să se încheie la finalul anului 2021 şi necesită un efort bugetar de circa 80 de miliarde de lei.