Vești imense pentru mii de români. Anunțul a fost făcut chiar de la Guvern. Secretarul general al Executivului, Toni Greblă. a avut o întâlnire la Palatul Victoria, cu delegația Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Greblă a avut mandat de la Viorica Dăncilă să susțină modificarea în Parlament a Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat.

„Discuțiile au fost axate asupra modificării Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, astfel încât să fie eliminate unele inechități în ceea ce privește aplicarea legislației și calcularea drepturilor militarilor. Secretarul general al Guvernului a subliniat că are mandat din partea premierului Viorica Dăncilă, în calitate de președinte al PSD, să îi asigure pe reprezentanții Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate că această formațiune politică va susține în Parlament o inițiativă de modificare a Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Scopul acestui proiect este să ofere soluții astfel încât, persoane care s-au pensionat în ani diferiți, dar au desfășurat aceeași activitate, în condiții similare, să beneficieze de aceleași drepturi, iar pensiile să reflecte vechimea în muncă și contributivitatea”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Secretarul de stat din Ministerul Apărării Naționale, Mihai Dan Chirică, spune că inițiativa legislativă este deja pregătită în colaborare cu reprezentanții sindicatelor din domeniu, însă actualul Guvern nu mai are prerogative care să-i permită adoptarea proiectului. Se fac toate eforturile pentru a nu fi afectate beneficiile pensionarilor militari.
Chirică a mai spus că este pregătită o altă măsură destinată creșterii calității vieții cadrelor militare în rezervă, respectiv indexarea pensiilor militare cu 4,6%, care poate fi aplicată de la începutul anului viitor.