Primăria din Sinaia, singura staţiune din ţară care are un domeniu schiabil de altitudine, a anunţat că deschiderea oficială a sezonului de iarnă va avea loc la data de 20 decembrie, turiştii având aici la dispoziţie 20 de pârtii şi trasee de schi cu grade de dificultate uşoare, medii şi ridicate.

În cursul verii a fost demarat aici un proiect în valoare de aproximativ 7 milioane de euro finanţat prin Programul Operaţional Regional privind realizarea unei instalaţii de zăpadă artificială pentru înzăpezirea pârtiilor şi traseelor situate în golul alpin Furnica, respectiv Valea Soarelui 1 şi 2, Lăptici 1 şi 2, Subtelescaun 1 şi 2, Valea Dorului Variantă şi traseele de schi Variantă 1 şi 2.

‘Lucrările în cadrul acestui proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional au început în vara acestui an, iar instalaţia de înzăpezire artificială a pârtiilor de altitudine din Sinaia va fi funcţională în sezonul de iarnă 2014-2015’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

În prezent, doar Pârtia Nouă, deservită de telegondolă, beneficiază de o instalaţie de zăpadă artificială.

Autorităţile locale din Sinaia au anunţat şi noile tarife de sezon care vor fi practicate începând cu data de 15 decembrie la transportul pe cablu de către SC Transport Urban Sinaia, societatea care administrează telegondola Sinaia, skilift-ul de la Pârtia Nouă şi telescaunul din Valea Soarelui.

Potrivit directorului Transport Urban Sinaia, Bogdan Fălcescu, tarifele sunt, în medie, cu aproximativ 10% mai mari decât cele de anul trecut.

La Buşteni există două pârtii, Kalinderu I şi II, care sunt deservite de o instalaţie de zăpadă artificială şi de un telescaun. Tot aici, în zona pârtiilor, funcţionează şi un Fun Park în care se află o pârtie de începători, un baby schi, o pista tubbing, un carusel şi un tobogan. Fun Park-ul este funcţional atât iarna, cât şi în sezonul cald.

Administratorul domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, a declarat, pentru AGERPRES, că babyschiul de la pârtia Cazacu Şcoală a fost înlocuit cu un teleschi, iar la telegondola din staţiune va exista posibilitatea de achiziţionare a cartelor în regim online.

Staţiunea Azuga are şapte pârtii, însumând aproximativ opt kilometri schiabili, ele fiind deservite de un total de şase instalaţii de transport pe cablu, respectiv o telegondolă, patru teleschiuri şi un babyschi.

SURSA: Agerpres