Simona Halep l-a cooptat in echipa pe Vasile Antonescu, cel care îi este partener de antrenament, informează Libertatea. Cei doi au colaborat și în trecut, mai exact în 2016, când Simona a făcut pregătirea de iarnă alături de el. De altfel, jucătoarea româncă a postat pe instagram și două poze cu cei care fac parte, la acest moment, din staff-ul său. Este vorba de Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Andrei Cristofor (fizioterapeut), Teo Cercel (preparator fizic) și Vasile Antonescu (partener de antrenament, jucător activ – cea mai bună clasare: locul 362 ATP).  Antonescu, constănțean ca și Simona, a fost angajat și în decembrie 2016, când Halep a pregătit startul de nouă stagiune în Asutralia. Această colaborare nu a fost de bun augur, Simona Halep fiind eliminată încă din primul tur la ediția din 2017 de la Australian Open.

Australianul Darren Cahill a anunțat că nu va mai fi antrenorul Simonei Halep din 2019. “Aş vrea să anunţ că eu şi Simona nu vom mai continua împreună în 2019 din motive ce ţin de familia mea”, a anunţat Cahill, care a primit imediat un răspuns de la marea noastră campioană: “Îţi mulţumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca imensă şi incredibilul suport pe care mi l-ai acordat în ultimii 4 ani. Am fost atât de norocoasă să particip în călătoria aceasta alături de tine. Îţi urez ţie şi familiei toate cele bune şi sper să ne vedem curând”.

În ianuarie 2019, jucătoarea româncă va participa la doar două turnee: Sydney (7-13 ianuarie), Openul Australiei (14-27 ianuarie). Ea nu s-a înscris la Shenzhen (China), deși este deţinătoarea trofeului, atât la simplu, cât şi la dublu.