Până la data de 15 septembrie 2018 au fost recepționate 1.500 de proiecte de reabilitare şi modernizare de drumuri, 568 de sisteme de alimentare cu apă, 251 – sisteme de canalizare, 16 proiecte integrate de alimentare cu apă şi canalizare, 128 de poduri şi podeţe, 387 de creşe, grădiniţe şi unităţi de învăţământ (școli primare, școli gimnaziale și licee), precum şi 14 unităţi sanitare. Celelalte proiecte vizează obiective culturale, instituții publice, sisteme de iluminat public stradal și infrastructură turistică.

Etapa întâi a PNDL are incluse pentru finanțare 5.505 obiective de investiţii, în valoare totală de peste 18 miliarde de lei.

Prin etapa a II-a din PNDL au fost semnate, până pe 15 septembrie, 6.650 de contracte, din cele 6.718 proiecte incluse la finanţare.

Pot beneficia de finanțare, în cadrul PNDL, unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, respectiv comunele, municipiile și orașele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, județele, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.


Te-ar putea interesa și: