Cel mai avansat proiect de lucrări de modenizare a Coridorului IV feroviar este pentru secțiunea Coşlariu – Sighişoara, Lot 3 – Micăsasa – Coșlariu, în lungime de aproximativ 36,6 km unde proiectul este finalizat în proporţie de peste 95%.

Potrivit datelor CFR Infrastructură, la începutul acestei luni, constructorii au montat un pasaj provizoriu la Km 383+012 pentru redirecționarea circulației rutiere în zona Hm Crăciunel (DN14B), pentru execuția unor lucrări.
Reprezentanţii CFR Infrastructură au precizat că  lotul de cale ferată Micăsasa – Constructorii au reabilitat şapte poduri, 50 de podeţe, au modernizat staţiile CF Valea Lungă, Blaj şi Crăciunel. În prezent, antreprenorii execută lucrări de modernizare a punctelor de oprire Micăsasa, Lunca, Glogovăţ, Mănărade, Câmpul Libertăţii şi Cistei.

Pe lângă reabilitarea liniei la parametrii tehnici de coridor european, constructorii au montat panouri fonoabsorbante şi execută lucrări de electrificare. Contractul pentru reabilitarea şimodenizarea secțiunii Coşlariu – Sighişoara, Lot 3 – Micăsasa – Coșlariu a fost semnat în aprilie 2012 cu asocierea Aktor – Arcada şi are o valoare de 721.85 milioane lei.