În conferința de presă organizată în cupola Romexpo, președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, și Primarul General al Municipiului București, dna. Gabriela Firea, au declarat că Pavilionul Central Romexpo va deveni Sala Polivalentă ”Nadia Comăneci”.

„Această deschidere a noastră este o hotărâre pe care am luat-o, de a reda Romexpo Bucureștiului și bucureștenilor. Pentru prima dată în ultimii 26 de ani, există o discuție directă și un sprijin deschis al PMB vis-a-vis de Romexpo și de CCIR. (…) Sunt anumite obiective din cadrul Centrului Expozițional pe care CCIR și Romexpo nu le pot îndeplini din motive strict financiare și noi, în general, încercăm să menținem steagul sus în domeniul nostru de activitate, în ceea ce privește târgurile și expozițiile. În acest sens, construcția noii hale de alături se va încheia în septembrie anul viitor și va fi în circuitul expozițional”, a declarat președintele CCIR în deschiderea conferinței de presă.

„PMB acordă o deosebită atenție mediului de afaceri. (…) În anii următori, în București se vor organiza multe evenimente internaționale. De aceea, împreună cu dl. președinte Mihai Daraban, intenționăm să restructurăm infrastructura sălilor de conferințe, de congrese, pentru că așa cum știți, anul viitor vom avea Centenarul Unirii. De asemenea, în 2019, România va prelua președinția Consiliului UE, iar în 2020, capitala țării va găzdui meciurile din campionatul european. Așadar, Bucureștiul, cu sprijinul municipalității și al CCIR, va putea să susțină toate aceste evenimente de nivel european și internațional. (…) Primul proiect comun al PMB, al primăriei sectorului 1 și al CCIR va fi amenjararea pavilionului A al Romexpo ca o sală polivalentă”, a declarat Primarul General al Municipiului București, dna. Gabriela Firea.

Protocolul stabilește termenii de colaborare între CCIR și Primăria Municipiului București, în vederea atragerii de investiții care să intensifice exploatarea Pavilionului A (cupola), din cadrul Romexpo, care va fi benefică pentru ambele părți.

Pavilionul central al Romexpo va fi transformat într-o sală polivalentă cu 15.000 de locuri, vestiare, loje şi va deține tot ce este necesar pentru desfăşurarea de activităţi sportive, mai puţin rugby şi fotbal. Conform estimărilor, sala va fi amenajată în maximum un an și jumătate.