Patrick Mouratoglou, actualul antrenor al Simonei Halep, a reacționat la mesajul postat de către Darren Cahill, fostul său antrenor, după ce sportiva a fost testată pozitiv pentru Roxadustat.

Antrenorul francez de origine greacă i-a răspuns lui Cahill la mesajul de susținere pentru tenismena din România în contextul scandalului de dopaj în care este implicată.

“Mulţumesc, Darren. Toţi cei care o cunosc pe Simona ştiu şi că ea, în mos sigur, nu a luat cu intenţie vreo substanţă interzisă”, a comentat Patrick Mouratoglou la mesajul lui Cahill.

Ce a spus Darren Cahill despre Simona Halep

Duminică, antrenorul australian a postat un mesaj pe Instagram în care îi ia apărarea Simonei, spunând că sportiva pe care o cunoaște el nu ar face niciodată așa ceva.

”Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aş vrea să vorbesc despre persoana pe care o cunosc şi despre sportivul alături de care am lucrat timp de şase ani.

În primul şi cel mai important rând: nu există absolut nici măcar o şansă ca Simona să fi luat cu bună ştiinţă sau intenţionat vreo substanţă de pe lista celor interzise. Nici o şansă. Zero.

Ea este o sportivă care era preocupată permanent de orice i-ar fi fost prescris de un medic (ceea ce s-a întâmplat rar) sau despre orice supliment pe care îl folosea sau l-ar fi luat în considerare. Vorbele ei erau întotdeauna: ”Verificaţi de două ori, de trei ori, pentru a vă asigura că este legal şi permis. Altfel, dacă nu sunteţi siguri, nu iau nimic”.

Simona a fost testată de multe ori, la turnee sau la întâmplare. Niciodată nu s-a plâns de asta, pentru că ştia că toţi jucătorii din circuit erau testaţi la fel de des.

Integritatea Simonei este ireproşabilă, iubeşte jocul şi este o persoană cu picioarele pe pământ, care îşi respectă semenii ca o campioană umilă şi abordabilă.

Am stat cu mândrie alături de ea. Onestitatea a fost, întotdeauna, cea mai mare putere şi cea mai mare slăbiciune a ei. Pune-i o întrebare la o conferinţă de presă şi ea va da un răspuns sincer. Şi-a construit o carieră uimitoare alegând să facă lucrurile pe calea cea grea. Pe calea cea bună.

Eu cred în ea! Acum mai mult ca niciodată! Eu îi sunt alături Simonei,” a scris acesta.