Președintele Federației Române de Tenis nu o va suspenda pe Simona Halep

Președintele Federației Române de Tenis a explicat că nu o va suspenda pe Simona Halep, deoarece a avut o carieră strălucită, bazată pe muncă. Mai mult, George Cosac a amintit de faptul că aceasta era „verificată cam de 20 de ori pe an” în vremea când „a început ascensiunea şi bătea toate vedetele care dominau tenisul mondial”.

„Departe de mine gândul că Simona ar putea face aşa ceva, mai ales că a avut o carieră strălucită şi bazată pe muncă. În perioada în care Simona a început ascensiunea şi bătea toate vedetele care dominau tenisul mondial, era verificată cam de 20 de ori pe an.

Deci puţin probabil ca cineva să gândească că la rangul ei ar putea să se dopeze. Ea întotdeauna a fost o sportivă care a jucat şi a câştigat corect. Eu exclud varianta dopajului. Din punctul meu de vedere situaţia nu este clară. Până nu apare a doua probă, până nu va fi verificat, să se vadă exact ce s-a întâmplat, nu putem lua noi o hotărâre sau o decizie definitivă”, a declarat George Cosac, conform informațiilor transmise de radioconstanta.ro

Simona Halep are o cale de scăpare

Amintim că îndrăgita sportivă din România a decis să lupte până la capăt după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping efectuat la US Open. Chiar dacă rezultatul testului a rezultat într-o suspendare provizorie, Simona Halep mai are o șansă să scape.

În cazul în care nu va reuși să-și dovedească nevinovăția, Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare. Totuși, sportiva a reacționat și a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă.

De asemenea, Stere Halep, tatăl jucătoarei de tenis, a anunțat că aceasta a decis să trimită probe imediat către Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

„Este o situație prin care nu e ușor să trecem. Dar cu credință și ajutorul Domnului, se vor rezolva toate. Iar organele competente sper să facă dreptate. Deci Simona nu e vinovată cu absolut nimic. Ea a luat pentru glande, dar nu știm nimic. Cine să prescrie așa ceva? Simona nici n-are medic personal, n-a avut niciodată. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea până nu desigila sticla.

E acasă. La București, acasă la ea. Nu bănuim pe absolut nimeni pentru că bănuiala e cel mai mare păcat. Trădare? Nu știu despre cine e vorba. Se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva. Noi suntem o familie care nu bănuiește pe cineva până nu se află adevărul pur. (…) Sigur că da, se ocupă. Așa îmi spune, în mare, că se ocupă. E și normal că trebuie să scoată nevinovăția”, a spus Stere Halep, conform as.ro