Cum vreme de 15 ani a lucrat in restaurantele unora dintre cele mai mari hoteluri din Franta, alaturi de unii dintre cei mai vestiti bucatari, bineinteles ca afacerea trebuia sa aiba ceva legatura cu gastronomia. Asa ca lui Patrick i-a venit ideea de a face un site gastronomic. Nu a stat mult pe ganduri si s-a apucat de treaba. A cumparat initial domeniul de Internet www.artgastro.com, pentru ca ulterior sa cumpere acelasi domeniu in toate tarile din Europa de Est. „Voi deschide astfel de site-uri in toata Europa de Est, pe care le voi gestiona din Romania. De altfel, el a fost conceput in totalitate aici si sunt foarte multumit de modul in care colaborez cu administratorul site-ului, care este din Romania”, sustine Patrick Pattenuzzo.
Investitia a fost relativ mica, 50.000 de franci francezi, si a fost facuta impreuna cu un prieten elvetian. Veniturile, in cea mai mare parte, vor veni din reclama pe care site-ul o va gazdui, mai multe companii intrand deja cu publicitate la aceasta adresa de Internet. Site-ul cuprinde, pe langa o descriere a principiilor de baza si a istoriei bucatariei franceze, retete, prezentari ale celor mai buni bucatari din intreaga lume si un ghid al celor mai bune restaurante din zona sau orasul in care va aflati. De exemplu, daca sunteti in Bucuresti si ati vrea sa mergeti la un restaurant bun, nu trebuie decat sa mergeti la adresa de Internet www.artgastro.ro, editia romana, si sa accesati lista de restaurante din capitala Romaniei. Cu ocazia asta veti afla cine este bucatarul restaurantului unde doriti sa mergeti si ce meniu puteti gasi acolo. Aceleasi informatii le veti gasi si despre restaurantele dintr-un oras din Franta sau din Bulgaria. Pe de alta parte, site-ul isi propune sa recruteze personal autohton pentru industria turismului din Occident. Si invers.” In Europa de Vest si in special in Franta, este un deficit de forta de munca. Site-ul, care va gazdui atat ofertele din Franta, cat si pe cele de aici va fi numai bun pentru cei care doresc sa lucreze in industria hoteliera sau in restaurantele din Europa Occidentala”, a incheiat Patrick Pattenuzzo.